Tinder on mullistanut deittikulttuurin – vieraana elokuvaohjaaja Rauli Ylitalo

 

”Congratulations! You have a new match!” on todennäköisesti tuttu lause Tinderin käyttäjälle. Tämän niminen lyhytelokuva, joka kuvaa aika raadollisestikin nykyajan deittaamista, saa ensi-iltansa marraskuun 10. päivä. Petipuhetta podcastin 9. jakson vieraana on tämän Tinder-elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Rauli Ylitalo.

Tinder ja muut deittiaplikaatiot ovat mullistaneet treffeillä käymisen ja pariutumisen kulttuurin. Tinder on suonut myös naisille oikeutuksen hakea seksiä. Rauli Ylitalon lyhytelokuva käsittelee rakkauden pikaruokakulttuuria ja nostaa hienosti esiin yhdessä kohtauksessa keskustelun siitä, miksi edelleen naisten kaataminen on miehisyyden mittari, kun taas nainen, joka aktiivisesti harrastaa seksiä on lutka. (Tämä kohtaus kuunneltavissa podcastin alussa ja tätä aihetta käsitelty myös aiemmassa blogipostauksessani ”Miksi naiset lutkia ja miehet sonneja?”.)

Nykyajan deittailussa on myös omat haasteensa, eikä pettymyksiltä tai mielipahalta voi aina välttyä. Onko Tinderissä jotain etikettiä tai protokollaa, jonka mukaan toimia? Tai mistä niitä potentiaalisia kumppaneita muuten löytää jos ei ole Tinderissä? Entä miksi ihminen ylipäätään haluaa pariutua ja perustaa perheen? Onko itsekkäämpää tehdä lapsia vai jättää ne tietoisesti tekemättä?

”Congratulations! You have a new match!” elokuvan ensi-illat Tampereella 10.11 ja Helsingissä 9.12. – Seuraa Petipuhetta-facebookia tarkemmista ajoista ja paikoista!

Kuuntele Rauli Ylitalon haastattelu ja Petipuhetta podcastin 9. jakso Kiekusta eli täältä.