Tapahtumat

Kevään 2018 tulevat tapahtumat:

Deittimurhamysteeri

– Kieltolaki ei koske rakkautta

Deittimurhamysteeri 15. toukokuuta, kaupungin kuumimmassa salakapakassa Helsingin keskustassa.

 

vintage_DeittimurhamysteeriDeittimurhamysteerissä pääset roolihahmon muodossa tutustumaan uusiin jännittäviin ihmisiin sekä kokemaan unohtumattomat ja tappavan hauskat juhlat. Sinun ei tarvitse pelätä osallistuvasi ”noloon deittausiltaan”, vaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää kaikille!

 

Saat oman roolihahmon, johon samaistut koko illan. Salaperäiselle tapahtumapaikalle saat erilliset ohjeet saapua sekä käyttäytymis- ja pukukoodin. Iltaan sinut viettelee maailman paras gin&tonic, jonka jälkeen tutustut toinen toistaan mielenkiintoisempiin vieraisiin. Kuka sinut yrittää iskeä? Kenen kanssa sinä päädyt salasuhteeseen? Ja mistä mustasukkaisuusdraama saa oikein alkunsa?

Seuraava Deittimurhamysteerit sinkuille:

HELSINGISSÄ 15.5.2018.
TAMPEREELLA 6.6.2018

 

Voit ilmoittautua ja lukea lisää tästä!

 

Menneet syksyn tapahtumat:

 

deittimurha_kutsu

Taidenäyttely ”Kesän värit ja figuurit” Hotel Rantapuistossa elo-syyskuussa 2016

 

galleriakatuSam Inkisen ja Elina Saarenmaan taideteoksia esillä Hotelli Rantapuiston galleriakäytävällä (Vuosaari, Helsinki) elo–syyskuussa 2016.

 

Sam Inkisen teoksiin (akryyli, öljy) inspiraatiota ovat antaneet muun muassa Kazimir Malevitšin klassinen musta neliö (1915), Piet Mondrianin värikylläiset kompositiot ja Johann Wolfgang von Goethen värioppiajatukset.

 

Keskeinen rooli näyttelyn taideteosten kehkeytymisessä on ollut myös idän viisausperinteellä (taolaisuus, buddhalaisuus, wu wei -periaatteet ym.). Zenbuddhalaisen taideperinteen ensō on vapaalla kädellä laadittu ympyrä, joka kuvaa sitä hetkeä, kun ihmisen mieli on vapaa – antaen mahdollisuuden luoda yhdellä pensselin liikkeellä ympyrän harmonista muotoa tavoitteleva merkki vapaasti, nopeasti ja spontaanisti. Toisinaan ympyrä sulkeutuu, toisinaan ei. Epätäydellisyys on osa täydellisyyttä. Ensō muistuttaa myös Suomen kesän maagisesta auringosta, kauniista kuutamosta sekä järvien ja saarien muotokielestä.

 

Elina Saarenmaan värikylläisten öljymaalausten teemana on ollut ”Kesän jumalattaret – kun tekeminen on olemista”. Esillä olevat teokset ovat syntyneet kesän parhaina päivinä. Siis niinä päivinä, kun voi maata ystäviensä kanssa laiturin nokassa koko päivän, syödä lounaaksi vesimelonia ja juoda viiniä auringossa – ja vain olla.

 

rantapuistoNäinä kesän laatuhetkinä ei ole kiire minnekään ja tekeminen on olemista. Teoksissa korostuvat Suomen kesä ja sen kirkkaat värit, ilo, tietynlainen naiivius ja yksinkertaisuus. Ihmisenä olemista ympäröi metsän ja luonnon kauneus, tuoksu ja taika. Päivän päätteeksi saunassa mieli rauhoittuu – saunahan on suomalaisen sielun temppeli.

 

Saarenmaan öljymaalaukset sijaitsevat galleriakäytävän oikeassa reunassa. Teosten nimet numerojärjestyksessä:

1. Vesimeloni
2. Jumalatar metsän temppelissä
3. Kesän jumalattaret
4. Löylyn hengettäret
5. Aurinkoa päin
6. Maalaisromantiikkaa

 

Taiteilijoiden esittelyt:

 

Tutkija, kirjailija, taiteen tohtori Sam Inkinen (s. 1970) on tunnettu jo pitkään monialaisena, eri maissa ja mantereilla liikkuneena tutkimusmatkaajana ja aikalaistarkkailijana. Hänen erityisenä intohimonaan on taidekentän lisäksi nykykulttuurin analyysi, tulevaisuuden hahmottaminen sekä dialogin synnyttäminen erilaisten ihmisten, yhteisöjen ja maailmankuvien välillä. Inkisen taiteellinen toiminta on vuosien saatossa hahmottunut sanataiteen ja esseistiikan ohella maalaus-, käsite- ja installaatiotaiteen kautta.

 

Sam Inkinen on korostanut eri yhteyksissä historiallisen, filosofisen ja esteettisen näkökulman välistä kolmiyhteyttä. Hänen projekteilleen on myös ollut tunnusomaista vahva käsitteellisyys sekä ”ajan henkeen” (Zeitgeist) liittyvien aikalaisvirtausten kommentointi. Akateemisessa toiminnassaan tohtori Inkinen on liikkunut varsinkin media-, kulttuuri- ja tulevaisuudentutkimuksen sekä semiotiikan ja kulttuurihistorian alueilla. Kotisivut ja tuotannon esittely ks. www.inkinen.org

 

Yhteydenotot ja teosmyynti: sam@inkinen.org

 

Filosofian maisteri (Helsingin yliopisto, 2013) Elina Saarenmaa (s. 1983) on vuorovaikutteisen teknologian, kulttuurienvälisen viestinnän ja modernien suhteiden asiantuntija. Hän asuu ja työskentelee nykyisin Helsingin Punavuoressa. Aikaisemmin Saarenmaa on asunut, opiskellut ja työskennellyt Australiassa, Espanjassa, Sveitsissä ja Yhdysvalloissa (San Francisco, New York).

 

Yhteydenotot ja teosmyynti: hello@elinasaarenmaa.com

Esteettis-filosofinen ilta ja taidenäyttelyn päättäjäiset

 

 

Syksy tekee jo vähitellen tuloaan. Kesän värit ja figuurit muuttuvat ruska-ajan väriloistoksi. Ajattelu, lukeminen ja syvälliset keskustelut takkatulen äärellä sopivat mainiosti syyskuun agendaan.

 

Illan vähitellen pimentyessä onkin hyvä hetki kokoontua pohtimaan täydellisen ja epätäydellisen estetiikkaa (”wabi-sabi”), idän ja lännen välisiä kulttuurieroja, ajan henkeä ja hengettömyyttä – ynnä muita mielenkiintoisia aikalaisteemoja ja ikuisuuskysymyksiä.

 

Hotel Rantapuistossa (Vuosaari) järjestetään syyskuun lopulla filosofis-esteettinen ilta. Spontaani illanvietto koostuu tutkija-kirjailija, tohtori Sam Inkisen sekä käyttäytymistieteilijä, seksologi Elina Saarenmaan lyhyistä alustuksista ja vapaasta keskustelusta. Lisäksi on mahdollisuus tutustua Inkisen ja Saarenmaan taidenäyttelyn ”Kesän värit ja figuurit” maalauksiin (taidenäyttely päättyy syyskuun lopussa).

 

Mielenkiintoisia ihmisiä, innostavaa keskustelua, pientä syötävää ja viiniä.

 

Tapahtuma on kutsuvieraille. Mukaan vielä mahtuu. Tiedustelut ja ilmoittautumiset osoitteeseen: hello@elinasaarenmaa.com