Palvelut

 Yksilö- ja parivastaanotto

 

Vastaanotollani ydinosaamisalueenani ovat suhteen vuorovaikutus ja seksuaalisuus. Haluan, että ihmiset välittäisivät enemmän toisistaan. Uskon, että maailma olisi parempi paikka, jos ihmiset pitäisivät huolta niistä ihmisistä, jotka ovat heitä lähellä ja heille tärkeitä. Ensin täytyy pitää kuitenkin huolta itsestään, jotta pystyy pitämään huolta muista ihmisistä ympärillään. Meidän olisi hyvä myös ympäröidä itsemme positiivisella energialla – sekä sellaisilla ihmisillä, jotka nostavat meitä ylöspäin.

 

Vuorovaikutteisuus & seksuaalisuusreaching moon

Käyttäytymistieteilijänä ja ihmistenvälisen vuorovaikutuksen asiantuntijana painotukseni on erityisesti suhteen kommunikaatiossa. Ihmissuhteet eivät vain tapahdu – ne vaativat myös työtä, eikä mitään voi ottaa itsestäänselvyytenä. Tärkeiden ihmissuhteiden pitäisi olla vuorovaikutteisia ja tyydyttäviä. Suhteen pitää väreillä. Kaikkihan me haluamme olla rakastettuja. Haluamme elämäämme merkityksellisyyttä, intohimoa – ja että meitä arvostetaan.

Seksuaalisuus koskettaa meitä jokaista kaiken aikaa ja on olennainen sekä erottamaton osa ihmisyyttä. Usein ihmisen seksuaalisuus voi kuitenkin olla se herkin osa-alue – ja siinä näyttäytyvät monet muut parisuhteessa esiintyvät ongelmat. Seksuaalisuus on mahtava ja positiivinen elämää edistävä voimavara, joka mahdollistaa hyvän tekemisen ja nautinnon kautta ihmisten lähentymisen ja yhteenkuuluvuuden tunteen.

On havaittu, että seksistä puhuminen lähentää ja vahvistaa parisuhdetta. Näistä asioista pitäisikin puhua enemmän. Seksuaalineuvojana paneudun myös intiimeihin asioihin, jotka usein voivat tuntua vaikeilta, jopa tabuilta.

 

Lupa ovintage_moonlla oma itsesi

Oma mantrani ja periaatteeni on se, että kaikilla meillä pitäisi olla oikeus elää itsemme näköistä elämää juuri sellaisena kuin olemme. Maailma muuttuu koko ajan avoimemmaksi, ja asioista puhutaan enemmän. Uudet ja vieraatkin teemat muuttuvat nopeasti ”normaaleiksi”. Ympäröivä kulttuurimme saa meidät näkemään ja kokemaan asioita tietyistä näkökulmista. Tuntemattomat asiat saattavat joskus pelottaa, kunnes totumme niihin. Oman perspektiivin laajentaminen tekee yleensä hyvää – elämähän on lopulta seikkailu ja tutkimusmatka.

Ihmisen elämään kuuluu kriisejä, ja ne pitää käydä läpi. Tuntuu että haluamme vain niellä pillerin, että kaikki menisi pois ja ”mikään ei tuntuisi miltään”. Hyvä olo, sisäinen rauha ja toimiva ihmissuhde vaativat kuitenkin paljon sisäistä työtä – eikä kovin moni ole aina valmis kohtaamaan näitä asioita ja itseään. Vastaukset löytyvät ihmisestä ja persoonasta itsestään, mutta niitä täytyy osata kuunnella ja niihin täytyy uskoa. Ihminen haluaa tulla kuunnelluksi ja tarvitsee jonkun, jolle puhua ja jonka kanssa jakaa ajatuksiaan.

Seksuaalineuvonnassa henkilökohtaisen tapaamisen tarkoitus on, että käteen jää merkityksellisiä oivalluksia sekä omaa ymmärrystä avaavia ajatuksia ja uusia näkökulmia. Moni ongelma ratkeaa viestinnän keinoin. Tärkeää on olla oma itsensä ja tulla sellaisena kuin on.

 

 

Modernit suhteet

Nykyajan ihmissuhteet elävät murroksessa. Usein vaikuttaa siltä, että meiltä loppuu ymmärrys uusien ilmiöiden, asenteiden, arvojen, kulttuurien, teknologioiden ja elämäntyylien keskellä. Vastaanotollani käsitellään muun muassa seuraavia asioita ja teema-alueita:

 

 • Vuorovaikutus ja läsnäolo
 • Kommunikaatiovaikeudet
 • Deittaus
 • Seksisuhteet
 • Irtosuhteet
 • Avoimet suhteet
 • Kulttuurienväliset suhteet
 • Polyamoria
 • Uskottomuus
 • Haluttomuus
 • Sitoutumisen pelko
 • Ero
 • Mustasukkaisuus
 • Epärealistiset/epätasapainoiset odotukset
 • Henkinen yhteys ja intohimo
 • Romantiikka, rakkaus, erotiikka

 

Hinnasto & ajanvaraus 

Ajanvaraukset ja lisätiedustelut osoitteesta hello@elinasaarenmaa.com

Henkilökohtainen tapaaminen kestää 60 min. Hinta 70 €/h.

Pariskunnalta 95 €/h.

Vastaanotto Helsingin Punavuoressa, mahdollisuus tavata myös Skypen kautta.

Peruutukset tehtävä 24 tuntia aikaisemmin.

 

Workshopit & puhujatilaisuudet

Olen myös kokenut tapahtumajärjestäjä sekä innostava puhuja erilaisissa tilaisuuksissa. Lisätiedustelut workshopeista ja koulutustilaisuuksista osoitteesta hello@elinasaarenmaa.com.