Ovatko sukupuoliroolit hukassa nyky-yhteiskunnassa? – vieraana deittiguru Mikko Kemppe

 

Välillä vaikuttaa siltä, että tasa-arvokeskustelu on sekoittunut sukupuolirooleista käytävän keskustelun kanssa, ja biologiakin joskus unohdetaan. Onhan sanomattakin selvää, että maailman laajuisesti meidän tulee pyrkiä sukupuolten väliseen tasa-arvoon ja ketään ei pidä määritellä sukupuolensa tai sukupuolettomuutensa perusteella. Mutta kaipaavatko ihmiset silti välillä niitä traditionaalisiakin tapoja ja arvoja yhteiskunnassamme? Ovatko sukupuoliroolit välillä vähän hukassa naisilla ja miehillä nyky-yhteiskunnassa (ja petipuuhissa), kun kovasti tunnutaan pyrkivän kohti sukupuolineutraaliutta?

Nyt keskustellaan ihan reilusti ja rohkeasti naisista ja miehistä, feminiini ja maskuliini energioista sekä toisiaan puoleensa vetävistä polariteeteista. Pohdintaa myös siitä, kuinka feminismi voi potkaista itseään nilkkaan, ja miksi naiset voivat hermostua siitä, kun mies avaa naiselle oven? Miten on sallittua ja suotavaa naisille käyttää miehiä hyväksi tietyissä tilanteissa, ja miksi miehet haluavat nähdä vaivaa naisten eteen?

Syksyn viimeisen Petipuhetta podcast-jakson vieraana deittailutaitojen asiantuntija Mikko Kemppe, joka on mm. Yhdysvalloissa opiskellut parisuhde- ja perheterapeutiksi ja toiminut John Grayn (kirjoittanut legendaarisen kirjan: Miehet ovat Marsista, naiset Venuksesta) assistenttina. Kuuntele Mikon arvokkaat deittivinkit, ja kuinka vastakkaista sukupuolta lähestytään oikeassa elämässä, ja miten saavutetaan menestystä Tinderissä.

Mikolla on loistavia näkökulmia nykyajan parisuhteisiin, ja todellakin, nykyajan hyvät suhteet ovat todennäköisesti todella hyviä, mutta deittailu- ja seurustelutaitoja on myös tärkeätä harjoitella – kuten kaikkia muitakin taitoja, joissa haluaa olla hyvä.

Lataa Mikon ilmaiset deittioppaat täältä (tiedossa hyviä paljastuksia miesten sekä naistenkin ajatusmaailmoista).

Kuuntele Petipuhetta podcastin 10. Jakso ja Mikko Kempen haastattelu Kiekusta eli täältä.  

Seuraa Petipuhetta Facebookia tulevasta Rauli Ylitalon ”Congratulations! You Have a New Match” lyhytelokuvan Helsingin ensi-illasta 9.12. Elokuvan jälkeen keskustelutilaisuus, jossa allekirjoittanut moderoimassa keskustelua elokuvasta ja nykyajan deittaamisesta.  Panelisteina suosittu sinkkubloggari ja ”Mielikuvituspoikaystävä” -kirjan kirjoittanut Henriikka Rönkkönen, deittiguru Mikko Kemppe sekä Tinder-elokuvan käsikirjoittanut ja ohjannut Rauli Ylitalo. Tilaisuuteen vapaa pääsy.