Kuka Elina?

 

Memento audere semper

Olin pienenä niin ujo, että juoksin karkuun, kun samalla pihalla asuva ikäiseni tyttö sanoi minulle moi. En saanut oikein sanoja suustani, ja minulla oli ärrä- ja ässävika. Ehkä oman ujouteni takia opin tarkkailemaan, mitä ympärillä tapahtui ja kuuntelemaan muita ihmisiä. Uteliaisuuteni sai minut kuitenkin haastamaan itseäni, seikkailemaan ja löytämään itseni välillä erikoisistakin tilanteista. Jossakin vaiheessa ymmärsin, että asioita on tehtävä itse ja tasaisin väliajoin mentävä oman mukavuusalueen ulkopuolelle kehittyäkseen ihmisenä.

Tästä minua muistuttaa italialaisen ystäväni latinankielinen motto memento audere semper – täytyy uskaltaa ja olla rohkea.

 

Valmistautuminen kohtaa tilaisuuden

On vaikea kiteyttää, miten on tullut tiettyyn pisteeseen elämässään. Kaikki on aina osiensa summaa. Uskon, että ihminen on onnellisimmillaan tavoitellessaan unelmia. Omat tavoitteeni ja unelmani tuntuvat tärkeiltä etapeilta: olivatpa ne sitten työtilaisuuksia tai haaveita päästä teininä vuodeksi Australiaan, olla matkaoppaana Alpeilla, tennisvalmentajana Suomen eteläisimmässä kaupungissa tai kirjoittaa gradua San Franciscossa. Unelmien täytyttyä tulee uusia unelmia – ja niitä kohti on kiva mennä.

Toisinaan ihmiset sanovat pelkäävänsä kuolemaa. Joskus tuntuu kuitenkin siltä, että he pelkäävät enemmän elämää.

 

Elämä on herkkä laji

Olen miettinyt, miksi ihmisille on niin vaikeaa elää itsensä näköistä elämää välittämättä liikaa muiden mielipiteistä ja yhteiskunnan sanelemista sosiaalisista säännöistä ja käytännöistä. Elämä on kuitenkin kovin lyhyt aika elää jonkun toisen käsikirjoituksen mukaan. Mielekästä on olla sataprosenttisesti oma paras itsensä. Täydellisyys ja sen tavoittelu on lopulta aika tylsää. Itse yritän parhaani mukaan tehdä asioita, jotka tekevät minut iloiseksi ja olemaan kiva lähipiirilleni. Tottakai toivon tekeväni hyvää myös laajemmin, mutta joskus tuntuu siltä, että ihminen on kovin pieni ja aikamme rajallinen. Jostakin on kuitenkin aloitettava, ja kaikki lähtee lopulta itsestä. Pitää itse voida hyvin, että saa muutkin voimaan hyvin.

Niinhän sitä sanotaan, että happinaamarikin tulee lentokoneessa pukea ensin itselleen – vasta sitten voi auttaa muita.

 

Humbleness is sexy

Kultaakin kalliimpaa elämässä on se, että oma pää ja mieli säilyvät kunnossa. Arvostan ihmisiä, jotka pysyvät elämälle avoimina muita kunnioittaen. Elämä vaikuttaa joskus hyvin epäreilulta, mutta en usko, että se säästää meistä ketään. Vanhemmiten minulla on korostunut se, kuinka pienet asiat tekevät onnelliseksi ja kiitollisuus monia asioita kohtaan. On etuoikeus syödä hyvin ja juoda hanasta puhdasta vettä. Vaikka meillä on runsaasti kaikkea, ihmismieli kuitenkin tulee helposti tyytymättömäksi. Mieli haluaa asioita, joita meillä ei juuri sillä hetkellä ole.

On tärkeätä olla kiitollinen siitä, mitä meillä jo on.

 

Kliseet kunniaan

Mielestäni kliseet ovat täysin aliarvostettuja – nehän ovat aina oikeassa! 😉

Matkailu avartaa – ja oikeat ihmiset tekevät paikan kodiksi. Ulkomailla elettyjen vuosien jälkeen on erityisesti alkanut arvostaa suomalaista identiteettiä ja sitä mitä on lähellä: yksinkertaisia asioita ja luontoa sekä oikeita, aitoja ihmisiä. Joskus täytyy mennä kauemmaksi nähdäkseen paremmin lähelle. Uskon, että on hyvä saada perspektiiviä ymmärtääkseen myös omat ajatuksensa. Suurin rikkauteni ovat ne erilaiset ihmiset, joita elämässäni on.

Vahvuuteni on ollut aina sopeutua erilaisiin tilanteisiin. Avoimuus, kärsivällisyys ja haastavat viestintätilanteet ovat saaneet minut kiinnostumaan eri maista ja kulttuureista. Kulttuurienvälinen kompetenssi on myös kenttätyötä, ei vain teoriaa ja yliopisto-opintoja.

Ja kirjailija Mark Twainia siteeraten: ”I have never let schooling interfere my education.”

 

Todellisuus on tarua ihmeellisempää

Elämäntaiteilun ohella on tullut huomattua, että todellisuus on todellakin tarua ihmeellisempää. Toivon tulevaisuudelta aitoja kohtaamisia, merkityksellisiä keskusteluja, parempaa oloa ja terveyttä sekä rakkautta, hyvää energiaa, syviä ihmissuhteita ja itseni näköistä elämää.

Lisää tarinoita ja ajatuksia on luettavissa blogiteksteissä.

Joskus on kuitenkin tärkeämpää kuunnella kuin kertoa – ja toivon myös kuulevani Sinun tarinasi.

 

Lämpimin terveisin,
Elina

 


Elina bio

Bio

 

Elina (19/07/1983) työskentelee markkinointipäällikkönä kansainvälisessä kasvuyrityksessä (lue lisää LinkedIn profiilista).

 

Elina asuu Punavuoressa Helsingissä ja on kotoisin Tampereen keskustasta. Hän on asunut ja opiskellut myös Australiassa ja Espanjassa sekä työskennellyt Sveitsissä ja Yhdysvalloissa.

 

 

Koulutus:

Seksuaalineuvoja, 2015, Sexpo, Helsinki

FM, 2013, Helsingin yliopisto, Käyttäytymistieteet,
Kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen kv-maisteriohjelma,
puheviestintä, interpersonaalinen viestintä

LuK, 2008, Tampereen yliopisto, Informaatiotieteet,
vuorovaikutteinen teknologia, markkinointi, sosiaalipsykologia

 

Asioita, jotka tekevät Elinan iloiseksi:

Kaikenlainen urheilu, erityisesti tennis, padel & jooga. Riittävä uni, nauraminen, merkitykselliset kohtaamiset ja keskustelut. Hyvä ruoka & viini sekä öljyvärimaalaus, taidenäyttelyt, shakki ja hyvät kirjat.