Joulutoivotukset ja mahdollisuus vuosihuollolle?

 

Mitä vanhemmiksi kasvamme, sitä vähemmän odotamme kuusen alla olevien joulupakettien avaamista. Annamme enemmän arvoa sille, että saamme joulun tekemisen ja tohinan jälkeen rentoutua sekä viettää aikaa läheistemme kanssa. Tai oletettavasti näin toivomme?

Tunnelmalliset joulunpyhäpäivät ja laatuaika perheen kanssa eivät välttämättä lopulta vastaakaan odotuksia. En tiedä tuleeko yllätyksenä, että erojen määrä Suomessa on suurimmillaan aina lomien jälkeen? Alunperin Yhteiskuntalehti uutisoi tutkimuksesta, jossa mainittiin avioerohakemusten piikin osuvan juurikin tammi- ja elokuulle.

Lomalla vietetään enemmän aikaa yhdessä, ja arki on erilaista kuin töissä ollessa. Toinen kohdataan eri tavalla, kun arkea ei tarvitse suorittaa. Odotukset eivät välttämättä lopulta kohtaakaan omien toiveiden kanssa, ja nämä epäsuotuisat kokemukset voivat lisätä erovalmiutta lomakuukausien jälkeen.

Onkin hyvä pohtia asetetaako liian suuria odotuksia lomapäiville sekä kumppanille tiettyinä aikoina?

Eräs tuttavapariskuntana käy kerran vuodessa niin sanotusti “parisuhteensa vuosihuollossa”. He eivät varaa vastaanottoaikaa terapeutille sen takia, että heillä olisi suhteessaan hirveästi ongelmia läpikäytävänä. He kokevat, että heidän pitää tasaisin väliajoin huoltaa heidän parisuhdettansa. Ammattilaisen ohjauksella on joskus vain helpompi puhua niistä asioista, jotka ajan myötä voivat mahdollisesti kumuloitua ongelmiksi.

Joskus pitää vain päästää ilmoja pihalle systeemistä, ennen kuin joku asia patoutuu niin paljon, että jossain vaiheessa se vain räjähtää. Useimmiten meitä kuitenkin pännii jokin asia, vaikka se olisikin isossa mittakaavassa mitättömän pieni. Arjen turbulenssissa ei välttämättä löydy oikeaa aikaa ja paikkaa puhua niistä asioita. Siksi on välillä hyvä pysähtyä ja löytää se aika oman itsensä (ja toisenkin) takia, ennen kuin on liian myöhäistä.

Vähän niin kuin autokin käytetään määräaikaishuollossa, vaihdetaan öljyt ja tsekataan, että jarrutkin vielä toimivat. Miksi sitä ei tekisi parisuhteellensa? Tai itsellensä?

Ilmaa puhdistavan keskustelun jälkeen on usein hyvä olla – ja suhdekin voi paremmin.

Joskus vaan voi tuntua tosi vaikeata puhua omista haluistamme, tarpeistamme, toiveistamme tai seksuaalisuudestamme, koska moneen asiaan liittyy niin paljon häpeää, haavoittuvuutta ja paljastumista. Saatamme pelätä loukkaavamme tai sanovamme jotain väärää kumppanillemme. Turvallisessa ympäristössä on kuitenkin mahdollista pystyä puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä ja tulla oikealla tavalla ymmärretyksi.

Joskus se, kun saa sanoa täysin luottamuksella jotain, jota ei välttämättä ole ikinä aiemmin sanonut ääneen kenellekään (saatikka itsellensä) – voi olla valtavan vapauttavaa. On huojentavaa ymmärtää, että asiat eivät lopulta olekaan niin suuria mörköjä, kun niistä pystyy puhumaan. Eikä kumppanikaan välttämättä ole niistä moksiskaan.

Puhuminen auttaa aina – näin tohdin väittää – ja useimmiten tuloksena on itsensä parempi ymmärtäminen, ajatuksiensa hyväksyminen sekä armollisuus ja kunnioitus itseään kohtaan. Joskus tietyt jutut pitää kuulla ulkopuolelta, että ymmärtää paremmin sisintään sekä omaa käytöstään ja suhdettaan.

On joskus hyvä pysähtyä kuulosteleemaan sitä omaa sisintään, ja ottaa itselleen (ja myös toisellekin) aikaa siihen.

Alkupohjustuksen (aka myyntipuheen) jälkeen nyt on päästy itse mainokseen:

Itsehän siis peukutan aineettomia lahjoja ja suosin palveluita 😀

Tervetuloa parisuhteen / oman itsensä vuosihuoltoon!

Varaa vastaanottoaikasi viimeistään loppiaiseen (6.1.2018) mennessä alennettuun hintaan, koska siihen asti on vielä joulua jäljellä! Muissa kulttuureissa myös pakkasukonjuhlan aikaan eli uutena vuotena annetaan lahjoja, joten mikä olisi parempi lahja itselle tai kumppanille kuin laittaa oma itsensä ja parisuhteensa kuntoon, sekä aloittaa alkava vuosi 2018 uudella energialla ja paremmalla elämällä 😉

Vastaanottoajan varaus sähköpostitse: hello@elinasaarenmaa.com.
Varatessasi aikaa lahjaksi jollekin, niin paluupostina saat printattavan ja lahjaksi annettavan lahjakortin.

Kirjoita otsikkokenttään “Parempi vuosi 2018”, niin saat vastaanottoajan alennettuun hintaan: yksityisvastaanotto 55€/h ja pariskunnalta 80€/h. Vastaanottoaika on voimassa vuoden 2018 juhannukseen saakka.

Lisää tietoa ihmissuhde/seksuaalineuvontavastaanotoista täältä.

(Jos luitte myös aiemmin linkatun artikkelin, niin eroskenaarioita välttääksenne vastaanottoaikoja saatavilla myös loma-aikoina 😉 )

Lämmintä ja ihanaa joulunaikaa!

Lots of love,

Elina

xxx